Vyzkoušejte, zapamatujte si!

Forma na kostky ledu
Forma na led je velmi užitečná nádoba na výrobu kostek ledu, které najdou uplatnění právě v horkém letním období. Ale tím využití formy nekončí. Stejně dobře si tak můžete zamrazit silný masový nebo zeleninový vývar, který v budoucnu použijete na podlévání dušeného masa, nebo k vylepšení omáček. Můžete si zamrazit i kostky chutné ovocné šťávy, která se uplatní k ochucení a obarvení nápojů pro letní posezení. Dokonce si můžete do ledu zamrazit i oblíbené ovoce, které potom ozdobí chlazené nápoje.

třešně v kostkách ledu

Šicí nit
Šicí nit je další velmi univerzální pomůcka v kuchyni. Může být použitá k rozdělení piškotového dortu před jeho zdobením nebo ke krájení plátků dortu, aniž by krém vylezl. Zkuste s ní pokrájet i nadýchané knedlíky na tenké plátky. Budete nadšení, jak jednoduché to je. Nit podvlečete pod knedlíkovou šišku a jednoduše nad šiškou nit překřížíte a utáhnete v místě, kde chcete řez.
Savý papír (vícevrstvé kuchyňské utěrky)
Doma by nikdy neměl chybět ani savý papír, stejně nezbytný jako hliníková fólie. Je ideální pro rychlé sušení a čištění povrchů bez použití vlhkého hadříku.
Navíc navlhčením listu absorpčního papíru a jeho stlačením jej můžeme zabalit kolem láhve, kterou hodláme vložit do mrazničky, aby se urychlil proces chlazení. Vložení savého papíru do šuplíku v lednici, kde je skladováno ovoce, zpomaluje jeho proces stárnutí.

kuchyňské utěrky
 
Co nejčerstvější česnek a cibule
Aby byl česnek a cibule delší dobu svěží, je důležité je vložit do papírových sáčků s malými otvory.
Tuto techniku ​​lze použít také u jiných produktů, aby si zachovaly svěžest a dobrou chuť.
 
Vařečka nejen na míchání
Dřevěná vařečka, umístěná mezi víkem a nádobou plnou vroucí vody, zabraňuje úniku vody (která by mohla zhasnout plynový hořák). Děje se to proto, že dřevo má vynikající vodoodpudivý účinek.
Skladování celeru
Pokut jste si oblíbili používat celer, určitě řešíte problém, jak ho nejlépe uskladnit, protože celý svazek při jednom vaření nevyužijete. Životnost rostliny prodloužíte, pokud dolní část rostliny důkladně obalíte v alobalu. Tímto způsobe vydrží v lednici i týdny.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru

Další zajímavé články